NIO-logo

Norsk informatikkolympiade

Nyheter Side 1

Årets finalehelg i Norsk informatikkolympiade ble avholdt i sjeldent strålende Bergensvær. Selve finalen fant sted lørdag den 9. mars, som vanlig på Institutt for Informatikk ved UiB. Topp 10 i finalen ble premiert med bøker sponset av Akademika, og vi publiserer her poengsummene til disse 10 på topp. De 6 med høyest poengsum er kvalifisert til å representere Norge i den Baltiske Informatikkolympiaden (BOI) i Litauen i mai i år.

Den 2. runden i Norsk Informatikkolympiade 2023/2024 er nå ferdig. Deltagerne fikk hele uke 2 til å bryne seg på 5 oppgaver, som kanskje var litt enklere i år enn i fjor, men likevel varierte og krevende. Oppgave 2, minotaur, hadde litt enklere testdata enn tiltenkt, men dette ga bare utslag i deltagernes favør. Det var totalt 6 deltakere som klarte å få full pott.

Skoleårets første runde er ferdig, og i år var det var hele 1063 elever som deltok. Deltagerne fikk 40 minutter på seg til å løse 10 oppgaver, der hver oppgave kom i 3 ulike vanskelighetsgrader. Det var svært krevende å få maksimal poengsum på hver av oppgavene og i år var det hele 7 deltagere som greide dette.

Da er det to uker igjen til første runde i Norsk Informatikkolympiade 2022/2023 begynner. Årets plakat ser dere her.

Den norske delegasjonen reiser hjem fra den internasjonale informatikkolympiaden 2023 med det beste resultatet noensinne! Alle de fire norske deltakeren kan glede seg over å ta med utmerkelser hjem: Med sølvmedalje til Jakob, bronsemedalje til David og honourable mention til både Øystein og Adrian kan vi trygt konkludere at det norske laget har prestert på et høyt nivå. Den 35. internasjonale informatikkolympiaden fant sted i Szeged, helt sør i Ungarn. Uken startet med fly fra Norge til Budapest mandag 28.

20. juli ble EGOI 2023 på høytidelig vis avsluttet i Stadshallen i Lund, sør i Sverige. Det norske laget besto av Maryam Idowu, Mina Heier, Tea Volle og Tuva Kjøbli. Vi er veldig stolt over å kunne dele at Mina Heier fikk sølvmedalje og er med det den første deltakeren fra Norge til å få medalje i EGOI! Den norske delegasjonen etter avslutningsseremonien. Fra venstre til høyre: Håvard (leder), Tuva, Maryam, Be (guide), Mina, Tea, Marianne (leder).

BOI 2023 er unnagjort, og det norske laget drar hjem med 2 bronsemedaljer, en honorable mention og et motivert lag til IOI 2023. Hele det norske laget klarte også 2. konkurransedag å samle poeng, og resultatene fra BOI 2023 kan finnes her. Dagen etter siste konkurransedag var reservert til en full dag i København. Ledere og deltakere fikk spasert gjennom Københavns gater og sett Tivoli - en av verdens mest kjente fornøyelsesparker.

Den norske delegasjonen til BOI 2023 ankom København lufthavn fredag 28. april, og ble geleidet gjennom denne skandinaviske storbyen av en av de mange flinke guidene (hvert lag får tildelt en lokalkjent guide) som hjelper til med organiseringen av konkurransen. Etter en tur med metro og buss endte vi opp i Lyngby utenfor København, mer spesifikt ved DTU, Danmarks Tekniske Universitet, hvor konkurransen avholdes. Opplegget begynte med velkomst og åpningsseremoni. Etter velkomst fra de forskjellige komiteene som organiserer BOI og introduksjon av lagene som deltar i konkurransen gav professor Martin Farach-Colton fra Rutgers University et veldig godt foredrag om utdanning, karrierevalg og selvsagt algoritmer.

Nå er årets finale i Norsk Informatikkolympiade vel overstått. Den ble avholdt 18. mars på Universitetet i Bergen. I år hadde vi 23 deltagere fra videregående skoler i hele Norge som ankom for å konkurrere. Som vanlig hadde vi en ganske vanskelig finale og til slutt var det Adrian Dobbe Flemmen som gikk av med seieren med hele 339 av 400 poeng.

Den 2. runden i Norsk Informatikkolympiade 2022/2023 er nå ferdig. Deltagerne fikk hele uke 2 til å bryne seg på 5 oppgaver, som var ekstra vanskelige i år. I år var det kun Jakob Skaar som fikk full score. Vi må unnskylde den ene oppgaven, Personlighetstyper. Her hadde juryen klart å overbevise seg selv om en ukorrekt løsning, som ble brukt som referanseimplementasjon og til testdata. Dette oppdaget vi ikke før sent på søndag kveld, og det viste seg at det var fem deltagere som burde ha fått høyere score enn de fikk under konkuransen. Vi har i ettertid rettet på disse scorene, men vi beklager sterkt at dere ikke fikk vite om dette tidligere, og vi vil ta hensyn hvis vi trenger en eventuell tie-breaker i finalen. Disse 5 deltakerne var topp 5, og er alle invitert til finalen.


< Side 1 > 2 3 4 5 6