NIO-logo

Norsk informatikkolympiade

Resultater finale 2023/2024

Årets finalehelg i Norsk informatikkolympiade ble avholdt i sjeldent strålende Bergensvær. Selve finalen fant sted lørdag den 9. mars, som vanlig på Institutt for Informatikk ved UiB.

Topp 10 i finalen ble premiert med bøker sponset av Akademika, og vi publiserer her poengsummene til disse 10 på topp. De 6 med høyest poengsum er kvalifisert til å representere Norge i den Baltiske Informatikkolympiaden (BOI) i Litauen i mai i år.

De fire jentene som deltok i finalen er kvalifisert til å representere Norge i den Europeiske informatikkolympiaden for jenter, EGOI, som i år avholdes i Nederland i juli.

Plassering Navn Skole Poengsum
1 David Strømme Eikeland Sandnes vgs 418
1 Øystein Berntzen Elvebakken vgs 418
3 Isak Bjelland Vormeland Thorm Storm vgs 347
4 Pisit Preechapramoth Asker vgs 309
4 Aleksander Emil Moltu Lillestrøm vgs 309
6 Atas Lapenas Lillestrøm vgs 300
7 Viktor Westerberg Vikingstad Akademiet Realfaggymnas Sandvika 291
7 Aleksandra Streltsova Danielesen vgs 291
9 Daniel Grøtan Gregusson Akademiet Realfaggymnas Sandvika 289
10 Daniel Aasland St. Olav vgs Stavanger 273

Finalelanghelgen begynte som venlig torsdag kveld på Montana Vandrehjem, hvor deltakerene og to ledere (Marianne Haugvaldstad og Håvard Terland) bodde. Fredag ble det avholdt en treningsrunde, hvor deltakerene fikk sjans til å bli kjent med datamaskinene de skulle bruke under selve konkurransen. Her ble det gitt oppgaver som har vært brukt før, som deltakerene fikk 3 timer til å løse.

Frokost på Montana
Frokost på Montana vandrehjem, fredag morgen.

NIO-finalen ble åpnet på mer offisielt vis etter dette, hvor instituttleder Inge Jonassen og leder for NIO, Torstein Strømme, ønsket deltakerene velkommen til instituttet.

Fredag kveld brukte vi på Escape Room i Bergen sentrum og middag på Peppes Pizza etter dette.

Deltakere på vei til Peppes pizza fra Escape room.
På vei fra Escape room til Peppes Pizza (på kvinnedagen).

Lørdag ble finalen holdt fra 10:15 til 15:15, 15 minutter etter skjema på grunn av noen små tekniske utfordringer. En større utfordring ble imidlertid oppdaget først etter finalen hadde startet: Den ene oppgaven, Manngard, hadde en feil i fasiten som først ble oppdaget rundt 2 timer etter finalestart, og fikset rundt 3 timer etter start. Dette førte til at en del av deltakerene dessverre brukte mer enn nødvendig tid på å debugge (antatt feilaktige) korrekte løsninger. Det er uheldig at slike ting skje, og vi må bare berømme deltakerene for å takle dette i god sportsånd.

Øystein Berntzen og David Strømme Eikeland fikk begge to 418 av 500 mulige poeng, og delte dermed seieren i NIO 2024. Begge to kvalifiserer seg videre til den baltiske informatikolympiaden, sammen med de neste 4 på topp-listen.

Etter finalen ble oppgavene gjennomgått, før vi beveget oss til Bien Snackbar, en kort gåtur fra instituttet.

Middag på Bien Snackbar.
Middag på Bien Snackbar etter finalen.

Finalehelgen ble avsluttet på faglig vis med en introduksjonsforelesning om beregnbarhetsteori, altså læren om hva datamaskiner kan og ikke kan gjøre. Etter dette ble ble diplomer og t-skjorter delt ut og helgen ble så rundet av med en lunch på instituttet.

Torstein og deltakere.
Torstein deler ut diplomer. Bildet tatt i store auditorium på Høyteknologisenteret.