NIO-logo

Norsk informatikkolympiade

EGOI 2024

I år har EGOI funnet sted i teknologiby nummer én i Nederland, nemlig Eindhoven. Konkurransen ble holdt på et stort konferansehotell litt utenfor sentrum hvor deltakerne og lederne også bodde. Vi ankom hotellet søndag den 21. juli, og arrangementet begynte for fullt dagen etter, da med en treningsrunde hvor deltakerne fikk bli kjent med det tekniske oppsettet for konkurransen.

Laget ankommer hotellet
Laget ankommer hotellet og sjekker ut sekkene vi har fått; til randen fyllt med diverse merch fra sponsorene av årets EGOI.
Kaja og Mina under treningsrunden
Mina (leder) og Kaja med siste tekniske forberedelser under treningsrunden.

Det norske laget til EGOI besto av Aleksandra Streltsova, Maryam Idawou, Kaja Skomakerstuen og Emma Nordli. Mina Heier og Håvard Terland var med som ledere.

Selv om det er mye likt mellom NIO-finalen og EGOI, rent konkurransemessig, er en stor forskjell at det i EGOI er to konkurransedager, ikke bare én som i NIO-finalen. Den første konkurransedagen var da tirsdag, fra 08:00 til 13:00. Selv om det norske laget (og sannsynligvis de andre lagene) synes dette var en litt vel tidlig start ble ganske mye poeng sanket blant laget vår.

Dagen etter - delvis som pause mellom de to konkurransedagene - ble det arrangert en ekskursjon hvor deltakerne fikk se litt mer av byen. Lederne ble sendt til Neunen, en liten landsby hvor maleren Vincent Van Gogh hadde hatt noen produktive år.

Torsdag ble andre konkurransedag holdt. Oppgavene denne dagen var mulig ett hakk vanskeligere enn på dag 1; både den norske delegasjonen og deltakere fra andre land fikk jevnt over færre poeng på dag 2 enn dag 1.

Åpning- og avslutningsseremonien ble holdt ved det tekniske universitetet i byen, TU/e. Her ble medaljene delt ut siste dagen - altså fredagen - og vår egen Aleksandra Streltsova mottok her sin bronsemedalje med en stolt norsk delegasjon i publikum.

Bilde fra medaljeseremoni
Aleksandra (nr. 2 fra høyre) med bronsemedalje.
Bilde fra campus TU/e
Logoen til TU/e fint plassert på campus.
Lagbilde
Den norske delegasjonen. Fra venstre til høyre: Håvard, Emma, Kaja, Aleksandra, Maryam, Mina.

Lørdagen har vi brukt til hjemreise, og i skrivende stund er 5/6 i delagasjonen kommet seg på et fly ut av Nederland - Aleksandra må enda vente litt før hun kan begynne hjemreisen til Bergen.

Oppgavene og tilhørende løsningsforslag er tilgjengelig på på hjemmesidene til EGOI. Hvis du ønsker å prøve deg på dem kan du teste løsningene dine på kattis.