IOI 2012, del 2: Første omgang

De norske deltakerne får se resultatet fra 1. konkurransedag

De norske deltakerne får se resultatet fra 1. konkurransedag

Første konkurransedag er over, og adrenalinet pumpet fortsatt i de fire deltagerne da de kom ut fra konkurranselokalet. Som vanlig etter en konkurranseomgang var det fornøyelse over det man hadde fått til, frustrasjon over ting som hadde gått galt, og såre underarmsmuskler etter fem timers intensiv koding.

Den mest interessante oppgaven handlet om en maskin som kunne flytte småsteiner rundt på et rutenett, og som kunne programmeres med et ekstremt primitivt programmeringsspråk. Utfordringen var å skrive programmer i dette språket for å utføre forskjellige oppgaver med småsteinene – dette var en ganske uvanlig oppgavetype, i og med at oppgavene vanligvis skal besvares med ordentlige programmeringsspråk som f.eks. C++.

Den mest utfordrende oppgaven handlet om å analysere en samling med metallringer som var lenket i hverandre på forskjellige måter, og finne ut hvilke ringer som var “kritiske”, dvs. som vil føre til at ringsamlingen brytes i to hvis de fjernes. I likhet med mange andre nedprioriterte våre deltagere denne oppgaven til fordel for de to andre.

Den siste oppgaven handlet om en slags skrivemaskin med angrefunksjonalitet, hvor angrekommandoene i seg selv kunne angres i etterkant, og man skulle finne ut hva som var sluttresultatet av en lang sekvens med kommandoer.

Nils Barlaug imponerte med 93 poeng og 150. plass, som var nok til en plassering blant medaljekandidatene (halvparten av deltagerne får medalje).

— Åsmund og Markus

2 thoughts on “IOI 2012, del 2: Første omgang

  1. Hei, så bloggen deres. Kan jeg bruke et av bildene på hardware.no (med kredit til fotograf). Send meg gjerne et lite sammendrag av olympiaden, så skal jeg også lenke til bloggen din.

    Hilsen Atle

    • Beklager sent svar; spamfilteret vårt var litt overivrig, så vi så ikke posten din før nå. Du kan gjerne bruke bildene. Vi kan skrive et sammendrag i løpet av mandagen; hvor langt bør det være?

Comments are closed.