Om treningen

Du er nå kommet til Norsk Informatikkolympiades treningssider. Formålet med disse sidene er å kunne tilby trening frem mot kvalifikasjonsrundene og finalen til NIO, samt IOI, i et åpent format som vil være tilgjengelig for alle, også for ettertiden. Konkurranseprogrammering bygger på en rekke egenskaper og ferdigheter og planen er at vi med tiden skal dekke disse ferdighetene slik at norske elever som ønsker å bedre sine ferdigheter innenfor programmering, problemløsning og algoritmer får muligheten til dette på en morsom og interessant måte.

Treningen kan deles opp i tre deler, hvor alle er like viktige for utvikling.

 Egentrening

Egentrening kan være så mangt, fra å lese om diverse algoritmer på nettet eller i bøker, til å løse og implementere problemer. USA har en egen treningsside som kan være en god start om man ønsker å få trening i å løse problemer fra start til slutt (problem til implementasjon). Slik egentrening er helt nødvendig for å komme i gang, men også for å få den tilstrekkelige mendgetreningen som trengs for å kunne løse og implementere disse innenfor tidsrammen i en konkurranse.

TemaTrening

Fra tid til annen vil det bli arrangert tematreninger på NIOs bootcamp. Vi vil da presentere et spesielt tema, etterfulgt av oppgaver som omhandler akkurat dette temaet. Slike treninger vil gjøre at du kan legge enda en algoritme eller teknikk i din verktøyboks, klar for nye utfordinger.

 Konkurransetrening

Det blir arrangert programmeringskonkurranser over nettet med jevne mellomrom. Disse kan man selvfølgelig delta i på egenhånd (noe vi selvfølgelig oppfordrer dere til å gjøre!), men innimellom kan det være morsomt og motiverende å vite at flere man kjenner deltar i nettopp denne konkurransen. I tillegg gir dette muligheter for at vi kan diskutere oppgavene sammen etter konkurransen og lære av hverandre. Ettersom treningene er ment som forberedelse til NIO/IOI sine konkurranser, sier det seg selv at konkurransetrening også er veldig viktig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>